torstai 9. marraskuuta 2017

Sisäkausi korkattu!

Lotta tekee oksereille niin paljon parempia hyppyjä kuin pystyille!

Marraskuuhan se siinä saapui reilu viikko sitten - tunnetusti vuoden masentavimpana kuukautena. Tämä tarkoittaa siis ikuisuudelta tuntuvaa maneesikautta ja kello 16 laskevia aurinkoja. Onneksi nyt sentään päästään käyttämään maneesia vaikka koko päivän, jos mieli tekee, eikä tarvitse enää lähteä traikun kanssa liikenteeseen kyetäkseen ratsastamaan normaalisti... Nyt sitä osaa kyllä arvostaa!
    Koska kentät alkavat olla hyvin epävakaassa kunnossa, milloin jäässä ja milloin järviä, niin ollaan siirrytty esteiden osalta kokonaan sisälle. Viime perjantaina hypättiin ensimmäistä kertaa maneesissa ja oltiin taas Kirsin estetunnilla, jossa hyödynnettiin Peder Fredricsonin teettämiä juttuja HIHS:ssa. Hommaan siis kuului keskihalkaisijalla kolme estettä 3-4 laukan väleillä, joilla tehtiin erilaisia hieman tarkempia tehtäviä kuten vinoa linjaa, eikä niinkään kunnollisia ratoja. Tehtävät sujuivat ihan perushyvin, vaikka L taisi ottaa vähän vauhtia maneesin seinistä... Toivottavasti homma rauhoittuu talven myötä! :D



<
br />
Postauksen kuvat Sini Jelkänen.
Nyt tällä viikolla valmentaja lähti lomailemaan, joten sen takia estevalmennukset jäävät tällä viikolla välistä. Koko syksynä näitä hypyttömiä viikkoja on kuitenkin kertynyt vähän turhaan, vaikka kehittymisen kannalta rutiinia esteiltä pitäisi saada säännöllisesti - siksi tällä viikolla päätettiin suorittaa estepuoli itsenäisesti, ettei taas oltaisi peukalo keskellä kämmentä seuraavalla kerralla. Onneksi tallilta Helena varasi itselleen tiistai-illaksi maneesin hyppäämistä varten, sekä siinä samaan syssyyn Sini tuli kuvaamaan ja auttamaan, joten voitiin liittyä siihen seuraan!
   Alunperin ajattelin hypätä vain muutaman mukavan pystyn, okserin ja linjan, mutta kerran nyt kunnon systeemit rakennettiin, niin tottakai niitä piti hyödyntää! Sitä paitsi (pientä kuumumista lukuunottamatta) Lotta tuntui todella hyvältä ja se selkeästi itse nautti hyppäämisestä, joten en nähnyt syytä lopettaa kesken - seuraavat esteet kun tulee todennäköisesti olemaan vasta ensiviikon loppupuolella.

Pitkällä sivulla siis siniset pysty & okseri (muistaakseni 24m), diagonaalilla oranssi pysty (linja okserilta 23m riippuen kaarteesta) sekä vähän jumppaa puomeineen toisella pitkällä sivulla, eli puomi-puomi-pysty-puomi - 2laukkaa - puomi-okseri.
Teimme Helenan kanssa paljolti samoja tehtäviä, niin ei oltu kumpikaan kummankaan tiellä. Alkuun hypättiin muutamaan kertaan molemmista suunnista sinistä pystyä ja okseria yksittäisinä kavalettikorkeudella, minkä jälkeen tultiin niitä myös linjalla. Pyrin pitämään laukan kompaktina ja tulinkin linjaa alkuun seitsemällä laukalla, tämän jälkeen kuudella. Myös pysty diagonaalilla sekä jumppa tulivat mukaan kuvioon, jolloin hyppyjä tuli yleisesti ottaen 4-6 kappaletta yhtä tehtävää koskien.
   Lotta imi todella vahvasti linjoilla, ja jopa kuuden askeleen saaminen tuohon 24 metriin tuntui välillä vaikealta, vaikka se on aivan normaali väli :D Mitenkään holtiton se ei kuitenkaan ollut paitsi jumpalla, jonne se rynnisti kauhealla tohinalla ja meni ties miten kaikki... Niitä täytynee treenata enempi, jos poni vaikka kokoisi itseään hieman enemmän ja keskittyisi niihin hyppyihin, eikä niinkään siihen maneesin toiseen päähän kiitämiseen. Vaikka nyt ei kyllä saa ajatella yhtään negatiivisesti, enkä kyllä ajattelekaan, sillä nyt sentään tuo tamma on saanut takaisin motivaationsa päästä esteiden toiselle puolelle ja jopa auttaa mua siinä! Tässäkin treenissä ainoat väärinkäsitykset syntyivät, kun A. loimet tolppien päissä kummastuttivat ja B. sörkin itse hyppyyn juuri ennen estettä. Kyse oli siis aivan yksittäisistä aivokatkoksista, jotka saatiin samantien ratkaistua. Kiva ponny!


Lotta hyppää myös silloin niin paljon paremmin kun korkeudet nousee! Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkällä tämän tamman kanssa päästään, vai päästäänkö mihinkään :D

Maneesilaatu on taattu! ;) Palataan keväällä taas asiaan, aurinko...

Pää kylmänä, jos vaikka jotenkin pysyisi mukana...


Niin kivaa kun se hyppää innostuneen näköisenä! <3




Että sellaisia treenejä ollaan päästy menemään! Hommattiin muuten Lotalle Back On Trackin tallisuojat etenkin takasten käyttöön, joten siitä aion tehdä erittäin perusteellisen tutkimuksen, vaikuttavatko ne oikeasti mihinkään. Lotalla on ns. kroonista nesteilyä takasissa ja ne ovat muutenkin sen heikko kohta, josta kengittäjät ja hierojat mainitsevat, joten on mielenkiintoista nähdä mahdollisia tuloksia. Kerron sitten lisää, kun pääsen tätä toteuttamaan! ;) Onko teillä kokemuksia Back On Trackin jalkoihin kohdistetuista tuotteista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti