sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Kesäjuttuja!Niin ihanaa, kun kesä tuntuu vihdoin olevan saapunut! Kaikki on niin vihreää ja laidunkausi lähestyy, satunnaisina hetkinä lämpötilatkin ovat lähempänä hellelukemia kuin kymmentä. Dr.Repeliä on saanut taas pitkästä aikaa suihkia öttiäisten iloksi, ja täytyypi kohta korkata myös ensimmäistä kertaa tänä vuonna aurinkorasvapurkki, ettei hänen korkeutensa pieni, vaaleanpunainen nenu vain pääse palamaan.

1. Kaikista kisakuvista kiitos Jessica Pätsikkä!
 Postausta kuvittaa otokset viime kisoista, eli 70 & 80cm radoilta Ylikylästä.

2.

3.

4.

5.

Torstaina oltiin estevalmennuksessa, jälleen Ruskolla Pinjan oppeja kuulemassa. Tehtävät pidettiin yksinkertaisina - kuten myös korkeudet hyvin alle 90-sentissä, joten pääsi hyvin hiomaan yksinkertaisia juttuja.
   En oikeastaan osaa sanoa tuosta valmennuksesta enää tässä vaiheessa hirveästi mitään muuta, kuin että hyvin sujui! Lotta tuntui samanlaiselta kuin viimeksi kisoissa radalla, ja se hyppäsi oikeasti ihan mistä vaan, mitä vaan. Alkuun laukka oli hieman pitkää ja Pinja muistutti kovin ulko-ohjasta alastuloissa, ja sainkin ainakin omasta mielestäni hyvin korjattua.
   Yksi melko koominen "onnettomuus" toki sattui pitkän sivun linjalla, jossa oli sarjan jälkeen noin 4-5 laukan päässä pysty. Huono lähestyminen sarjan A-osalle, laiska laukka ja epämääräinen paikka, joten lähdin hieman Lottaa ennen hyppyyn. Tämän jälkeen olin aivan varma, ettei se hyppää enää B-osaa, sillä hyppy olisi lähtenyt ihan tolkuttoman kaukaa. Noh, se kuitenkin ponkaisi ja kunnialla suoritti ylikin samaan aikaan, kun mä otan kunnon vauhdit jäädessäni loistavasti jälkeen, minkä jälkeen löydän itseni kaulalta istumasta. Siinäpä sinnittelin yhden kaarteen verran, kun sain ohjattua Lottaa sivulle ja hidastamaan. Ihme ja kumma, että pysyin kuin pysyinkin kyydissä, joten ei tarvitse alkaa kakkua leipomaan! :D Tämän tapahtuneen jälkeen otettiin linja tottakai kokonaisuudessaan uudestaan, ja kaikki onnistui todella hyvin. Vieläkin tulee aivan hyvä mieli, kun muistelee torstaita!

6.

7. Heh, kuski ottaa varman päälle! ;)
Eilen, lauantaina menin puomeja, jotka onnistuivat käynnissä ja ravissa todella hyvin, vaikka L oli kyllä kovin kova ja tahmea. Laukka oli kuitenkin aika sählää ja siinä työskentely oli kehnoa, joten sen kanssa luovutin melko nopeasti ja tyydyin hyvin helppoihin juttuihin. Tänään aamulla oli sitten kouluvalmennus, jossa heti tietysti kerroin tästä kovuudesta ja sitkeydestä. Valmennuksen mittaan sain parantavia vinkkejä tähän, mutta en ollut kyllä vielä lopussakaan hirveän tyytyväinen, sillä hyvät pätkät olivat ihan minimissä, enkä saanut rentoa, herkkää ja vaivatonta fiilistä missään vaiheessa. Viime aikoina olenkin käyttänyt erilaisia kuvaavia esimerkkejä kerratessani viimeisimpiä ratsastuksia; esimerkiksi "ihan kuin norsulla menisi - kaula on just mitä on ja muu kroppa tulee perässä yhtenä kasana, eikä mikään taivu minnekkään". Eli tekemistä riittää - kuten aina.
  Huomenna mennään nollaamaan ajatukset maastoon ja palataan taas joku päivä puremaan hammasta...

8.

9.

Tulevaisuus tuntuu kuitenkin valoisalta! Torstaina pyrin kovasti pääsemään estevalmennukseen, mutta saa nähdä, miten käy kyydin kanssa... Viikon päästä meillä on kotitallilla pienet harjoituskoulukisat, joissa olen ainakin jonkin sortin toimihenkilönä, sillä saisin vähintään jonkinasteisen hermoromahduksen, jos yrittäisin vääntää kokonaista rataa läpi. Tästä viikon päässä on kisakalenterissa merkintä, josko vaikka mentäisiin starttaamaan kauden ensimmäinen ysikymppi. Saa nähdä, saa nähdä. Johonkin väliin toukokuulle pitäisi myös raspaus tunkea, ja eräs koulupenkki olisi haettava sovituk. Mahdollisten kisojen jälkeen muutama päivä mennään vielä ihan normi kuvioilla, kunnes 3.6. mä lähden toiselle puolelle Suomea kahdeksi viikoksi leiriavustajaksi. Lotta ei valitettavasti pääse pitkän matkan vuoksi mukaan, vaan se saa ensimmäisen viikon lomailla sekä lihoa laitumella, ja toiseksi viikoksi se pääsee Essille vähän duuniakin tekemään, jotta mulla on sitten palatessani täydellinen ratsu! ;)
  Tämän jälkeen tarkkoja suunnitelmia kisailuille ei vielä ole, mutta muuten kesän aikana tapahtuu todennäköisesti yksi isompikin muutos, josta en kuitenkaan vielä paljasta mitään... Ja blogiinkin on pientä ulkoasuremppaa suunnitteilla, jos vain joskus saan aikaiseksi ottaa banneriin uusia kuvia.

10.

11. Ehkä oma henkilökohtainen lempparikuvani... Tottakai siksi, koska tässä ollaan edustavimpia! ;)

12.

13.

14.

15. Uusinnassa otettiin kiriä, joten käännös aloitettiin jo esteen päältä!

Mikä kisakuvista on teidän lemppari? Onkos jo tiedossa tarkkaa suunnitelmaa kesän alulle?

7 kommenttia:

 1. Kieltämättä 11 oli kiva! Ihme ja kumma, hellelukemat on löytäneet tiensä myös tänne meille. :D

  Ja käyhän kurkkaamassa, mikäli vaikka löytäisit itsesi täältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kesä siis tosiaan saattaa tulla! :D

   Kävin katsomassa, kiitos kovasti! :)

   Poista
 2. Älä muuta sano! Ihanaa kun kesä on oikeasti tulossa. Itsekin ratsastin eilen ekaa kertaa t-paidassa ja ulkona alkaa oikeasti ruoho jo vähän vihertämään. Kohta pääsee hepat laitsalle ja kaikki on vaan niin paljon mukavempaa! <3 Meillä ei onneksi ole vielä ötököitä näkynyt :o mutta pitää varmaan penkoa viime vuoden myrkkyjä jälleen esiin ja katsoa mitä varastosta löytyykään!

  Kyllä teidänkin pitäisi ehdottomasti osallistua koulukisoihin! Itsellä oli tuo sama ajatus, mutta katsos miten meille kävikään vaikka olin koko radan ajan ihan jäykkänä jännityksestä :DD Rohkeasti vain ei se koulurata pure mitenkään pahemmin kuin esterata ;)

  Itselläni ei ole vielä mitään suurempia kesäsuunnitelmia. Töitä ainaskin luvassa että saa rahaa heppajuttuihin, mutta kesä tulee aikalailla menemään hevosten parissa puolin tai toisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkään ei mitään paarmoja oo vielä näkynyt, mutta kaikki muut pienemmät kärpäset on jo tosi kimpussa, jos vähänkin on lämpimämpää... Mutta en valita! :D

   Nyt olis kyllä kieltämättä hyvä sauma aloittaa (ja lopettaa) koulu-ura, kun olis niin helpot luokat ja täysin tuttu ympäristö, tuomarinakin oma valmentaja.. Saa nähdä, tässä on onneksi vielä pari päivää aikaa päättää, että jaksanko opetella radan ja luopua joistain mun toimihenkilöjutuista. Hyvä kun tulit "käskemään", niin menikin uudestaan pohdintaan :D

   Munkin pitäisi kyllä mennä töihin, mutta viime vuonna meni kesä ihan plörinäksi töiden takia, niin tän suven mä vietän köyhänä ja erittäin hevosen hajuisena ;)

   Poista
  2. Paarmat voisivat pysyäkin poissa! Niitä ei kyllä yhtään ikävä ole ja ei todellakaan voi vielä valittaa kun niitä ei ole :D

   No hei nyttenhän se ois helppoa ;) Kannattaa kyllä ehdottomasti testata jos yhtään siltä tuntuu! Myökin osallistuttiin vähän valmentajan "pakottamana" eikä kyllä ollut mikään paha testata :D Ties minkälainen kouluratsukko teistäkin tulisi!

   Joo se on kyllä totta työt pilaa niin paljon... Onneksi pääsin (tai en kyllä edes kysynyt menin vain :D) iskälleni töihin niin saa sitten lomaa aina tarpeen vaatiessa ja kerkee hyvin olla itsekin hevosen hajuisena koko kesän ;)

   Poista
  3. Vähän kyllä silti luulen että jää nyt koulukisat välistä :'D On se vaan niin helpompi esteillä vaan selviytyä alle kaksi minuuttia esteeltä toiselle ihan jo numeroiden perässä haahuilemalla, kuin ikuisuudelta tuntuvan ajan yrittää ratsastaa oikeat tiet ja muutenkin täydellisesti... Tarviin vielä vähän pohdintaa ;D

   Poista
  4. Voi ei :D No ehkä joskus toiste sitten ;)

   Poista