torstai 16. kesäkuuta 2016

Hevoseton on huoleton

Valmentajien ohjeiden sekä omien pohdintojen tuloksena päätin, että seuraavat kisat tulee olemaan vasta heinäkuun puolivälin jälkeen - monienkin eriasioiden vuoksi. Hommaa Lotan kanssa riittää, ja treenattavaa on nyt äärettömiin saakka etenkin sileäpuolella, mutta onneksi on hyvä valmentaja olemassa :)

Lotta oli heti "alkualkoina" (ts. meille muuttaessaan) huonompi oikeaan suuntaan, eli selkeä ote tehtäviin ja hyvä tuntuma oli huomattavasti hankalampi saavuttaa. Näinhän se on lähes jokaisella hevosella ainakin silloin tällöin, Lotalla se vaan oli aika vahvaa.
Hieroja kävi ja valmentajan kanssa keskityttiin heti vain ja ainoastaan tähän toispuoleisuuteen, ja kyllähän se parani yhdessä valmennuksessa jopa niin paljon, että jonkin aikaa Lotta oli vasempaan huonompi. Sitten tuli lähes kahden kuukauden valmennustauko, minkä aikana taisin sitten vahingossa päästää Lotan ihan liian helpolla, ja se repsahti pahemman kerran tuohon oikeaan suuntaan.
Kun viikko sitten koitti vihdoin perjantai, ja Petra tuli auttamaan minua hädässä olevaa, ei edes Petra saanut Lottaa selästä käsin menemään kunnolla - ja pyyntönä oli vain ja ainoastaan kääntyä oikeinpäin oikealle. Siksi Lotta pääsi liinan päähän taivuttelemaan tähän samaiseen kehnoon suuntaan ensin ilman mua, minkä jälkeen mä menin ns. ulkoavuiksi selkään, ja Petra hoiti liinan päässä sisäohjan. Lotta muuttui huomattavasti paremmaksi, kun liina otettiin pois. Tässä vaiheessa siis oli myös gramaanit mukana, joten Lotta kulki kuulolla ja oikeinpäin, joskin myös hiki hatussa.
Neuvoksi ennen seuraavaa valmennusta sain, että Lottaa tulisi juoksuttaa PALJON tähän oikeaan kierrokseen siten, että itse olen selässä ulkoapuina, ja joku toinen hoitaa sisäohjan liinan kanssa. Se on tosin harmi, että tälläkin hetkellä olen riparilla, ja Lotta sai jälleen vähän niinkuin viikon mahdollisuuden huonontua. Toivottavasti se olisi viettänyt tämän viikon köpöttelylomansa rentoutuen ja positiivisin mielin, jotta työnteko jatkuisi mahdollisimman sujuvasti heti täältä päästyäni!
Ennenkuin kukaan ehtii ehdottaa, että Lotta olisi jotenkin kipeä, josta johtuisi tuo toispuoleisuus, niin tottakai se otetaan myös ehdottomasti huomioon. Se vaan ei tunnu käyvän järkeen, että silloin toispuoleisuuden parantamista paljon treenatessa muuttui hevonen ihan symmetriseksi ratsastaessa, ja nytkin se siihen jynssäämisen jälkeen alentui, niin että kyse olisi jumeja suurimmista kivuista. Jos Lotta ei kuitenkaan parane ja ratsastettavuus muutu positiivisesti, on edessä myös mm. rangan kuvaus, josko sieltä löytyisi jotain. Lotta kuitenkin myös hyppää mielellään ja kunnollisen ilmavarankin kera, joten luulisi siinäkin huomaavan jotain eroa. Uusi satulakin on hiljaisessa haussa ja pitäisi erilaisia satuloita testata ennen mitään muuta, minkä jälkeen saa hieroja taas tulla paikalle. Kauheasti hommaa, vaivaa, ja taitaa tuo lompakkokin tästä kärsiä taas vaihteeksi.

Hevoseton on huoleton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti