keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Kysymyspostaus

Kaikki postauksen kuvat c. Alina Martinantti
Sain vihdoin mietittyä kysymykset kunnolla läpi, jotta postaus onnistuisi. En karsinut ainuttakaan kysymystä pois, vaan yritin parhaani mukaan keksiä edes jotakin jokaiseen kohtaan.
Tällä kertaa postausta kuvittaa otokset parin viikon takaa, kun hyppäsimme kotikentällä.


 Miten löysit Lotan?
Hevostalli.netin syövereissä oli Stall Nybackan ilmoitus eräästä kivasta ruunasta, joten soitimme siitä. Kyseinen heppa oli kuitenkin ehtinyt mennä jo, mutta tälle myyntitallille oli tulossa eräs toinen, hollantilaisruuna. Sovimme ajan kokeilulle, vaikkei hirveästi mitään kyseisestä ruunasta tiedetykään. Ennen koeratsastuspäivää myyjä laittoi vielä viestiä, että yksi latvialainen metriä hyppäävä kiltti tammakin olisi kokeiltavana.
Ja niin sitten mentiin testaamaan. Ruuna oli aivan ihanaluonteinen, sympaattinen ja kaikinpuolin hieno, mutta myös yhtä koulupainotteinen, joten se jäi Nybackaan. Tamma ei erityisemmin esitellyt nallekarhuluonnettaan, tai muutenkaan kovinkaan parhaita puolia. Se oli kuitenkin peruskiltti ja hyppäsi niin hyvin, että koin ensimmäistä kertaa elämässäni onnistuvani esteillä. Niinpä Lotta tuli meille!
Myöhemminhän Lotta on nyt osoittautunut ihan älyttömän ihanaksi hepoksi. Se rakastaa koiria ja lapsia ja ollessaan sillä tuulella, se osaa oikeasti olla yhteistyö- ja miellyttämishaluinen.


 Kuinka paljon olet kisannut?
Yhteensä 9 kisoissa olen ollut: 4 Prinssin kanssa viime vuonna, ja tämän vuoden puolella Lotan kanssa 5 kisat. Kaikki niistä ovat olleet 1-tason estekisoja, ja luokkia 50-80cm.
Ei mua vielä siis kokeneeksi konkariksi voi kutsua, mutta kyllä mulla on jo useammat kisat takana.


 Onko sinulla ollut muita hevosia ennen Lottaa?
On. 1997 syntynyt gotlanninrussruuna Lill-Prins eli Prinssi. Prinssilläkin on ikioma bloginsa (linkki), josta löytyy lähes kokonaan mun ja Prinssin yhteinen taival.


 Millainen on unelmahevosesi?
Joskus kuvailin unelmahevostani näin:
Se olisi Prinssi, mutta 10 vuotta nuorempana, 30 senttiä korkeampana ja puoliverisenä, ja se tietysti hyppäisi myös suhteessa saman verran. Ja se olisi terve.
Joten ehkä juuri sellainen 8-vuotias, 170cm korkea puoliveriesteruuna, joka hyppää ainakin 120cm ratana, kelpaisi. Eikä sillä olisi maha- tai iho-ongelmia, tai eroahdistusta, ja se olisi vähän reippaampi.
Eli käytännössä täydellinen hevonen, mutta sellaista ei ole olemassakaan.
Oikeasti tuntisin unelmahevosekseni varmasti sellaisen kaviokkaan, jonka eteen olen tehnyt töitä henkeni edestä, ja jossa näen tapahtuvan kehitystä. Sellainen hevonen, jossa näkyisi oma kädenjälkeni ja jonka kanssa olisin saavuttanut jotakin. Hevonen, josta voisin rehellisesti olla ylpeä, ja josta en luopuisi mistään hinnasta. Eikä sillä ole niin väliä, onko se suomenhevonen, shetlanninponi vai puoliverinen.



 Mikä Lotassa on parasta?
Lotta on sopeutuvainen, kiltti ja turvallinen käsitellä. Antaessani sen vapaasti tunkea turpansa alle vuoden elämää nähneen lapsen vaunuihin, tai ojentaessani tamman riimunnarun samaiselle muksulle, en osaisi mieleni syvimmässäkään nurkassa kuvitella Lotan tekevän mitään sopimatonta.

Tavoitteet Lotan kanssa?
Lotan kanssa konkreettisia tavoitteita ovat 90cm-luokat sujuen, ja laukanvaihto sileällä. Tietysti ja aina, täytyy parantaa luottamusta ja oppia tuntemaan toinen toisensa.
Kisareissuista haluan entistä sujuvampia ja helpompia. Lotan kanssa aion myös edetä 2-tasolle.

Mitä harrastat?
Ratsastuksen ja bloggaamisen lisäksi en juurikaan mitään. Yritän kyllä urheilla muutenkin, mutta useammin se jää yritykseksi kuin toteutukseksi.


 Oletko menossa kesällä leirille?
Yritys oli syksyllä kova, mutten ehtinyt varata paikka Riilahden alkeiskenttäleirille, joten se jäi sitten siihen. Ensikesänä sitten ;)

Lempi varuste?
Yksittäinen, omistamani varuste, josta jaksan tykätä aina vaan, on harmaa fleeceloimi, jota käytän Lotalla kuivumiseen ja viileillä ilmoilla kisoissa. En tiedä, mikä siinä on niin kivaa, mutta se on vaan niin kiva :D
Ylipäätään lempparivarusteeni ovat satulahuovat, koska niitä ei voi koskaan olla liikaa, niitä on niin paljon erilaisia eikä yhden huovan osto tyhjennä välttämättä koko lompakkoa.

Kyseinen fleece



Mitä odotat kesältä eniten?
Valmennuksia, koska halu ja tarve kehittyä on noussut pilviin asti. Kisoja, koska halu ja tarve näyttää ja testata kehitystä on avaruudessa saakka. Ruisrockia, koska miksei?

 Mikä on pahin tippumisesi?
Ulkopuolisen silmissä hurjin tippumiseni oli varmasti se, kun Lotan kanssa räsähdimme esteen päälle tuossa jokin aika sitten. Siinä ei kuitenkaan mitään vaarallista sattunut, niinkuin ei minulle koskaan ennenkään ole käynyt. Eniten jälkiä on taas jäänyt siitä, kun tipahdin Prinssiltä maastossa keskelle kivikkoa, ja selkään tuli mojovat naarmut. Käyttäkää lapset turvaliiviä!


 Lempi aine koulussa?
Kysymys on hauskasti aika erilainen kuin muut, mutta äidinkieli on yksi suosikeistani.

Pahin mokasi tallilla?
Meidän tallilla täytyy mokata aika pahasti, jos sitä haluaa mokaksi kutsua. Vaikka olen tätä pääni puhki pähkäillyt, en ainuttakaan oikeasti pahaa mokaa ole keksinyt. Hevosten karkailua, nimien unohtamista ja pollejen sekoittamista tapahtuu vähän väliä, mutta mitään katastrofaalista ei nyt päähän tule.

Kuvaile kauneinta maisemaa, jonka olet heppojen parissa nähnyt?
Kesällä 2015 jonain kisa-aamuna saavuin hyvin aikaisin tallille, ja muutama hevonen makoili vasta nousevan auringon säteiden alla kylkikyljessä, sumussa tyytyväisinä torkkuen. Se näytti kieltämättä ihan mukavalta.

Onko sulla lempijalustimia?
Omistan kahdet jalustimet: perusjalkkarit turvakumilenksuilla, sekä Sprengerin turvajalustimet, joiden mallista en ole ihan varma (ehkä System 4 (?)). Sprengerin jalustimet on kyllä kieltämättä ihan hyvät! :)


 Ruskeat vai mustat varusteet?
Tässä tarkoitetaan varmasti nahkavarusteita. Riippuu täysin hevosen väristä. Mustalle hevoselle tietysti mustat tai hyvin tummanruskeat, kimolla ei niinkään väliä. Jos nyt saisin kasan seteleitä ja käskyn ostaa Lotalle uudet nahkakamat, niin tummaruskeat tarttuisi mukaan! Tällä hetkellähän Lotalla on kaikki mustaa, sillä tallikaverilta ostettu sopiva satula on musta, enkä nyt viitsinyt jättää istuvaa satulaa ottamatta pelkän värin takia :D

Suokki vai lämppäri?
Jos nyt pitäsi jompikumpi hommata, niin sporttisen suokin ottaisin. Alunperinhän mun ensipollenkin piti olla suokki. Mulla ei ole todellakaan mitään lämminverisiä vastaan, vaan vaikka kysyttäisiin suokin ja vaikka arabin, friisiläisen tai PRE:n välillä, sanoisin silti suokki.

Mikä on kovin mitattu vauhti, johon olet yltänyt hevosen selässä?
Olispa ollut silloin Sports Tracker päällä, kun painelimme kerran täysiä yhtä mäkeä ylös. En edes osaa kuvitella, kuinka kovaa silloin laukkasimme! Mitatuista vauhdeista kovin on kuitenkin noin 32km/h.

Tämä, sekä loput kuvat c. minä



Kiitos kaikista kysymyksistä! Pidetään ihmeessä joskus toistekin tällainen kysymystuokio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti