tiistai 25. lokakuuta 2016

HIHS 2016 ja muita kuulumisia

Hevosvuoden ehdoton kohokohta Helsinki International Horse Show on jälleen kerran ohi! Se on aina jännä ajatella kotiinpaluumatkana, että hitsit - seuraavaan Horse Show:n on vielä vuosi! Nopeasti se vuosi kuitenkin aina menee; onneksi, sillä kyseessä on tosiaan ihan ykkösjuttu meille suomalaisille hevosihmisille, eikä ainakaan minulla ole resursseja lähteä kauemmas ihailemaan maailman parasta ratsastusta.
Tänä vuonna olin paikalla vain sunnuntaina, kuten tähän mennessä joka kerta vuodesta 2014 lähtien, jolloin vierailin ensimmäistä kertaa paikan päällä. Tuolloin päädyin sinne ehkä vähän epäperinteisellä tavalla, nimittäin isovanhempani (hevosihmisiä) kysyivät minulta about viikkoa ennen pääpäivää, haluaisinko lähteä sunnuntaina katsomaan estekilpailua. Tottakai vastasin myöntävästi, mutta vasta muutamaa päivää myöhemmin päättelimme äitini kanssa, että hetkonen - nythän on Helsingissä Horse Show menossa, mahtaisiko kyseessä olla se...? Tätä ennen en siis ollut juurikaan kiinnittänyt huomiota koko tapahtumaan, sillä kilpaileminen ei minua silloin kiinnostanut. En kuitenkaan nytkään tutkinut asiaa sen suuremmin, joten paikalle päästessä tapahtuman suuruus yllätti melkoisesti! Siitä lähtien on ollut pakko päästä tuonne joka vuosi, ja tähän mennessä joka kerta sunnuntain päänäytökseen.
Ensimmäistä kertaa tein paljon taustatöitä ennen Helsinkiin lähtöä. Maailmancup-luokassa oli paljon suomalaisia mukana, joista ehdottomana ennakkosuosikkina itselleni oli Niclas Aromaa, joka oli lauantain luokassa päässyt uusintaan nuorehkolla hevosellaan. Sunnuntaina hänen ratansa ikävä kyllä päättyi huonommin ratsun romahdettua esteen sekaan, mutta onneksi kukaan ei loukannut!
 Muita ennakkkofavourittejäni oli sveitsiläiset Steve Guerdat ja Martin Fuchs sekä Bertram Allen Irlannista, sekä lauantain luokassa, jota katsoin Yleltä, loistanut Lorenzo de Luca, joka tosin oli aika näkymätön sunnuntaina, kuten myös Allen. Guerdat sijoittui pääluokassa hienosti neljänneksi, ja Fuchskin loisti sunnuntain aiemmassa luokassa. Sveitsiläinen oli myös voittaja, Romain Duguet upealla radallaan ja superhevosellaan - unohtamatta melko näyttävää kunniakierrosta! ;) Toivottavasti hänet nähdään myös ensivuoden HIHS:ssa, sillä hän pääsi mun suosikkilistalle. :D

Miisa Pulkkanen Herve Godignonin vartin esteminiklinikalla!


 Itseäni ei juurikaan kiinnosta välishowt luokkien väleillä, kuten esimerkiksi Lusitanoshow, mutta Herve Godignonin miniklinikkaa olisin voinut seurata paljon kauemminkin! En edes omaa kovin kummoista kieliosaamista englanniksi, mutta ymmärsin Godignonin puheesta itseasiassa melko hyvinkin. Oli myös mielenkiintoista seurata, kuinka viisitoistaminuuttisen miniklinikan aikana oppilaan osassa olevan Miisa Pulkkasen ratsastus muuttui, vaikka kyseessä oli niin pieni hetki ja määrällisesti vain vähän ohjeita! Sisällöllisesti neuvot olivat kuitenkin hyviä, vaikken varmasti puoliakaan ymmärtäny ihan täydellisesti.




Mukaan showsta tarttui iso annos motivaatiota, mutta konkreettisena tuomisena tuli tummansininen, kultakanttinen Equilinen flättäri ja tähän matchaava korvahuppu, kuluneen viininpunaisen värinen estehuopa sekä perus suora kumikuolain ja uusi riimunnaru - kaikki tietysti Lotalle!
Muuten Lotalle kuuluu ihan hyvää. Eilen maanantaina oli kunnon huoltopäivä pollelle, kun ensin oli kengitys, ja hetkeä tämän jälkeen samana iltana vielä rokotus ja raspaus. Suu oli kunnossa, ja eläinlääkärin mukaan tämä puolen vuoden väli on sopiva Lotalle. Muutenkin homma sujui muuten hyvin, mutta joku tällainen tohveli (kuten minä) oli katsonut viime rokotusajankohdan väärin, ja olimmepa hienosti 3 päivää myöhässä - ei muuta kuin uusimaan! Voin kertoa, että tulipahan vähän kirottua siinä sekä itseään että tätä rokotusjärjestelmää, kun ei saa olla edes päivää myöhässä, mutta sääntö mikä sääntö... Ell:kin sanoi, etten tule taatusti unohtamaan ensivuonna tarkastaa päivämääriä! :D

Lotta hehkeenä vehkeet suussa! Mun snäppi on muuten scnnii , päivittelen silloin tällöin heppajuttujakin mystoryyn :)
 Nyt siis pari päivää vaan käppäillään Lopen kanssa, mutta muuten ei mitään sen kummempaa. Kävin ensimmäistä kertaa selässä torstaina ja uudestaan taas perjantaina, ja sujui oikeastaan ihan hyvin. Tokalla kerralla otin jo kaikkia askellajejakin, ja on tammalla ilmeisesti vielä jotain kuntoa jäljellä lomasta huolimatta, sillä hikeä ei noussut yhtään!
Lupailin muuten joskus videota tuosta ensimmäisestä selkäännoususta, mutta ei siinä ollut oikeastaan mitään merkillistä, joten sitä ei nyt valitettavasti tule. Pyrin kuitenkin saamaan jotain matskua vaikka tämän viikon menosta, joten kiinnostaisiko teitä enemmän videot vai kuvat?

Olitteko te HIHS:ssä tänä vuonna? Minä päivänä, ja tuliko shoppailtua? :)

1 kommentti:

  1. Minä olin HIHS kaikkina neljänä päivä All Event lipulla! Oli kyllä mahtava kokemus :) Tuli shoppailtua vain uudet ratsastussukat ei muuta.

    Erityisiä Piirteitä

    VastaaPoista