maanantai 3. huhtikuuta 2017

KISAKAUDEN STARTTAUS

Moikka! Bloggailu on jäänyt vähän vähemmälle viime viikkoina, sillä aika on jotenkin loppunut päivistä kesken. Tai siis nyt kun on pitkälle iltaan saakka valoisaa, menee jotenkin kellonajat ihan sekaisin, enkä mä ainakaan hahmota ajankulkua esimerkiksi tallilla. Kun luulen lähteväni ajoissa kotiin, onkin kello jo lähellä yhdeksää :D. Silloin ei enää ehdi tehdä paljoa mitään ylimääräistä.

c. Seidi Siimes
Nyt on kumminkin pakko tulla kertomaan sunnuntaisesta kisapäivästä! Lähdettiin siis starttaamaan kausi Ratsastuskeskus Tehoon, suuntana luokat 70cm ja 80cm. Arvosteluna oli clear round näissä luokissa, joten paineita ei tarvinnut ottaa nopeudesta tai uusinnoista, vaan tavoitteina oli vain tehdä kaksi siistiä puhdasta rataa. Korkeuksia pohtisin 70 ja 90 välillä, mutta päädyin lopuksi 70cm, jotta ei tarvitsisi korkeuksia stressata.
Lähtö tallin pihasta oli puoli kymmenen maissa - joskin se vähän myöhästyi, kun tarhoissa riehuvat heposet yrittivät kovin sabotoida lastaustilannetta. Perillä oltiin kuitenkin hyvissä ajoin, ja ehdin rauhassa ilmoittautua, käydä rataa läpi ja laittaa L kuntoon,




Verkkailin 70cm ennen hyvin ja otin muutaman hypyn. Lotta tuntui tosi hyvältä, mutta aikas vauhdikkaalta ja imua riitti esteille vallan mainiosti. Viime torstain Pinjan valmennuksessa sain taas korjattua omaa ratsastustani sen verran, että Elmon valmennuksessa esiintyneet kiellot ovat jääneet pois kuvioista, eikä niitä tuollakaan esiintynyt.


70cm meni tosi hyvin. Tiedostin kyllä kovan vauhdin, mutta annoin nyt Lotalle hieman vapauksia ja mun puolesta se sai halutessaan hieman rallitella. Paikat osuivat kuitenkin pääpiirteittäin kohdilleen, ja suurimmaksi osaksi kaikki meni niinkuin ajattelinkin, eikä tuon kokoisilla esteillä pienillä virhearvioillakaan ole kovin suurta merkitystä. Punavalkoinen tuli.


c. Seidi Siimes
c. Seidi Siimes
c. Seidi Siimes
Sitten tuli 80cm vuoro. Välikävelyiden jälkeen verkkasin siihen vain pääasiassa laukkaa ja muutamat hypyt. Lotta tuntui edelleen tosi hyvältä, mutta vähän rauhallisemmalta, eikä se halunnut kaahailla esteillekään niin paljoa. Yksi kielto saatiin verryttelyssä aikaiseksi okserille, mutta mä tulin siihen jotenkin niin junnaten, etten yhtään ihmettele heposen päätöstä kieltää. Toisella yrittämällä tuli kuitenkin ihan kiva hyppy.



Mun pitää kyllä parantaa ryhtiä esteillä :'D
Itse 80cm meni ihan ok, muttei niin siististi kuin 70cm. 4. esteelle Lotta meinasi tyssätä, mutta pomppasi sittenkin yli, mistä seurasi itselleni hieman harmaita hiuksia pysyä asiallisesti mukana... Muuten kaikki sujui ihan kohtuu hyvin, ja siitäkin tuli punavalkoinen!


c. Seidi Siimes

c. Seidi Siimes
Koska ilmavaraa ei voi ikinä olla liikaa T. Lotta 

c. Seidi Siimes

c. Seidi Siimes

c. Seidi Siimes

c. Seidi Siimes
Könötys... En tiedä yritinkö kenties rauhoittaa Lotan menoa, vai mitä tuolla kyyristelen.

c. Seidi Siimes

Ennen kaikkea kaikki sujui tosi kivasti ja odotukset täyttyi! Seuraavat kisat meillä on vasta tämän kuun lopulla, joten siihen saakka käydään valmennuksissa ja hypätään itsenäisesti kotona.

Oletteko te aloittaneet jo kisakauden?

4 kommenttia:

  1. Hyvä te! Mulla on kauden avaus vasta tulossa, tämän kuun puolella kuitenkin näillä näkymin.

    VastaaPoista
  2. Onnea puhtaista radoista! Kivalta näytti teidän meno molemmilla radoilla :) Itse olen aloittanut jo kisakauden vuoden alussa. Pääsisipä meilläkin kohta jo ulkokentille kisaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos paljon! Täällä on jo pari viikkoa ollut ihan sulaa ja kentät tosi hyvässä kunnossa :D Mä skippasinkin kokonaan ton hallikauden, hups...

      Poista