lauantai 25. maaliskuuta 2017

Elmon valmennus

Hellou!
Torstaina matkattiin siis Elmo Jankarin estevalmennukseen Tähkäpään tallille, minne ei meiltä täältä ole matkaa kuin about 20 minuutin traikkuajomatkan verran. Varattiin kuitenkin tosi paljon aikaa lähtöön, lastaukseen, matkaan ja valmistautumiseen, ettei vaan oltaisi yhtään myöhässä, sillä A. meillä on nyt oma traikku, niin oli vähän kysymyksenä, että meneekös Lotta sitten kuinka helposti siihen. Meidän Saku on siis 1,5 hevosen, mutta siinä on väliseinä, eli perjaatteessa 1 hevosen traileri pienellä käytävällä! Se on kyllä näppärä ja tosi simppeli, ei toki näitä hienoimpia ja moderneimpia, mutta hei siinä on sentään kokonaan avattava ikkunaluukku, josta Loppe voi sitten tutkailla ulos kisapaikoilla. ;) Ja onhan se ihan siisti, ja todella toimiva peli, ja siinä on sellaisia pieniä arjen mukavuuksia kuten esimerkiksi oven saa imukuppityyppisellä jutulla kiinni, ollessaan auki, eikä se läimähdä tuulen mukana mihinkään! Se on myös tosi kodikas, sillä se on sisältä osittain oranssi (herranjumala!!), mutta tällöin myös pimeämpi kuin aiemmin käytössä ollut 2-paikkainen perus-Böckmann, sekä myös kapeampi, eli siksi Lotan lastautuminen ei ollut ihan satavarma juttu. Ja B., ei oltu ennen käyty Tähkäpäällä, ja siksi nyt otettiin vähän extra varoaikaa.
   Loppujen lopuksi kerkesinkin kävelyttää Lottaa siinä ihan liiankin hyvän aikaa ja olimme ihan aikataulussa perillä, vaikka Lotta muutaman kerran kyseenalaisti traikkuun menemisen. Onneksi olen jo itse sisäistänyt täysin sen tavan, että miten L traileriin astelee, eli tälläkin kertaa ilman kenenkään muun apua alta kymmenessä minuutissa oli Lotta traikussa vallan tyytyväisenä! :)

Meidän pieni punainen SAKU
Sitten itse valmennukseen! Alkuun tehtiin kaikki putkessa tehtävää ympäri maneesia, jossa toisella pitkällä sivulla oli kolme kappaletta kavaletteja molemminpuolisten askelpuomien kera, sekä toisella pitkällä sivulla kaksi kavalettia, eli sillä sivulla tehtiin voltit molemmille kavaleteille.
  Olin itse ensimmäisten tehtävien aikana ihan pihalla, sillä hyppytaukoa on taas tullut muutamien viikkojen verran, ja viimeisistä kunnon estetehtävistä eli viimeisimmästä estevalmennuksesta oli kulunut jo kolmisen kuukautta. Eli siis käytännössä en saanut laukkaa pyörimään ja olin muutenkin vähän jäässä, kun taas Lotta oli varsin pöhinöissään hyppäämisestä. Hyvä yhdistelmä. Tuo ensimmäinen tehtävä meni kuitenkin ihan kivasti muutamaan otteeseen, vaikkakin kavalettivoltit oli aika vaikeita.
  Noh, mä kuitenkin aloin pikku hiljaa hiffaamaan asioita, ja Lottakin alkoi malttaa. Mukaan tuli kuitenkin radan pätkät ja okserit, jotka nyt koituivat pieneksi ongelmaksi, sillä askeleet eivät jotenkin matchanneet. Lotta muutenkin katseli oksereita normaalia enemmän, ja nyt torstaina puolikkaista askeleista, ja näitä seuraavista kielloista tuli ihan bravuuri... Muutamaan kertaan Lotta totaalikieltäytyi menemästä mm. sarjan A-osasta yli, joten se piti laittaa ihan ristikoksi, vaikka Lotta olisi pystynyt hyppämään sen vaikka kontaten. Siitä en ole satavarma, rapisiko Lotan itsevarmuus oikeasti, vai älysikö se vain voivansa yrittää päästä vähällä, mutta pääasia oli, että loppujenlopuksi jokaisesta esteestä mentiin kuitenkin yli - vaikkakin pienien mutkien kautta.
 Alla on vielä kännykkälaatuista videota valmennuksesta. Otin mukaan joka ainoan hypyn, ja muutenkin karsisin hyvin vähän. Ja hei kuvauspuolikaan ei aivan taivasta yritä hipoa, mutta kuvaaja harjoittelee vielä! ;D


Kaikin puolin Elmo oli todella selkeä neuvomaan, ja kaikki ohjeet olivat melko yksinkertaisia, mutta sitäkin tärkeämpiä. Hän painotti meidän kohdalla eniten sitä, että mun täytyy muistaa tukea jalalla Lottaa aina hyppyyn asti, jotta tempo säilyy hyvänä eikä tule niitä puolikkaita askelia, vaan tämän korkuisilla esteillä voi paljon mieluummin hypätä liian kaukaa tai läheltä, kun se hevonen kuitenkin siihen pysty muitta mutkitta. Eikä tullut yhtään sellainen olo, kuin "onpas ratsastus rakettitiedettä", vaan matkaan tarttui muutama selkeä ja erittäin tärkeä - oikeastaan välttämätön - ohje. Seuraavan kerran, kun Elmo vaan suinkin tuonne taas tulee, niin uskonpa hyvinkin olevamme taas mukana! :)

Käyttekö te usein muiden valmentajien, kuin vakkareidenne tunneilla? 

3 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköistä menoa. Elmo kuulostaa tosi kivalta opettajalta, päästäsköhän mekin joskus.. :)

    Laitoin muuten sulle sähköpostia mut en oo nyt muutamaan päivään saanu gmailia ollenkaan auki puhelimella tai koneella, eikä mulle oo tullu ilmotuksia uusista viesteistäkään. Onkohan tää viesti löytänyt perille vai jäänyt jonnekin matkan varrelle mun säpon luonnoskansioon tms..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen paljon, me ollaan ainakin menossa uudestaankin, kunhan Elmo taas tulee! :)

      Viesti tuli perille ja vastasinkin :)

      Poista
  2. https://my-finest.blogspot.fi/2017/03/haluatko-lukijan.html

    Jätin sulle haasteen ;)

    VastaaPoista