keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Pläänejä, pläänejä

Heissan! Arvonta on suoritettu vihdoin ja viimein, ja voittaja on vastaanottanut lippunsa. Muutenkin blogin puolella pyöriminen on vähän tyssännyt, kun omassa huoneessani ei toimi netti kunnolla, eikä myöskään kännykästä jaettu pyöri sujuvasti, niin kaikenlainen netin varassa toimiminen on ihan yhtä tuskaa. Tästä syystä tästä postauksesta ontuu kuvat, sillä koko Bloggerin kuva-asia ei edes avaudu... Voisihan sitä kirjoittaa toki muuallakin, mutta työrauhaa ei löydy edes ajatteluun huoneen oven ulkopuolella, niin tyydytään nyt tähän. (jos edes tämän saan julkaistua, huoh.)

Viime aikoina onkin tapahtunut pieni väliaikainen muutos, eli Lotta muutti maanantaina viikoksi kouluvalmentajani luokse Turun toiselle puolelle maneesitallille. Siellä Loppe kokee pieniä muutoksia ajatusmaailmaansa, jotka toivottavasti edesauttavat jatkon ratsastuksia! Pääasiassa Lotta meni sinne jumppailemaan ja testailemaan rehellisesti oikeanlaista liikehdintää hyvässä ratsastuksessa, sillä itselläni ei taidot läheskään riitä viemään sitä eteenpäin - toivottavasti edes valmentajan säännöllisellä opastuksella ylläpitämään saatua tasoa.
Suuria muutoksiahan ei viikon jaksosta voikaan odottaa, muuten useammalla ratsastuskerralla putkeen, hyvillä pohjilla, on kyllä älyttömästi enemmän hyötyä kuin satunnaisilla läpiratsastuskerroilla.

Siihen, että Lotta lähtee käymään valmentajalla, päädyttiin viikko sitten sunnuntaisen läpiratsastuksen johdosta. Se meni ihan perus hyvin, mutta nappuloiden säätäminen jäi yhdeltä kerralta kesken, ja vaaditaan useampi mahdollisuus putkeen, jotta jotain jää pidemmäksikin aikaa ponisen mieleen. Lotta reagoi ja protestoi joitakin "uusia" asioita vastaan melko voimakkaasti mm. hyppimällä pystyyn ennenkuin suostui edes yrittämään, sillä se haluaa selkeästi olla aina 100% varma, että jotain on pakko tehdä, sillä kukapa sitä turhaan mitään tekisi. ;) Ajoittain meno näytti tosi hyvältä, mutta koska vaatimustaso alkaa - sori vaan Lotta - olemaan jo vähän korkeammalla. Siksi oikeinpäin köpöttelyyn ei enää tyydytä, vaan nyt siinä takajalkojen ja selän varassa pitäisi pystyä myös tekemään jotain muuta, kuin vain kulkemaan.

Hierojakin kävi vajaa viikko sitten keskiviikkona. Lotta sai jälleen parempaa palautetta, ja nyt jo elätellään toivoa kokonaisvaltaisesti rennosta ja lihaksistoltaan hyvinvoivasta hevosesta. Hierojan kanssa käytiin myös parin viikon suunnitelmat eteenpäin, ja ne kuulostivat hänenkin korvaansa hyviltä. Tulee jotenkin luottavaisempi olo, kun saa omiin mietintöihin "hyväksynnän" amattilaiselta, oli se sitten hieroja, eläinlääkäri, valmentaja tai kengittäjä. Nyt siis oli kyse valmennuksien ja mahdollisten muiden tapahtumien kulusta ennen ensimmäisiä kisoja ja kaudenaloitusta, mikä tapahtuu 2.4. Salossa Tehossa. Sitä ennen siis Lotta viettää aikansa sunnuntaihin saakka valmentajalla, ja ensiviikon torstaina on Elmon valmennus 23.3., jolloin päästään hyppäämäänkin kunnolla - jes! Sitä seuraavalla viikolla ajatuksena olisi mennä torstaina Pinjan valmennuksen ihan liian pitkästä aikaa taas, ja saman viikon sunnuntaina olisi tosiaan sitten kisat. Nyt vaan toivon, että tällaiset tulisi sitten myös oikeasti toteutumaan, sillä tämän vuoden puolella on tähän asti ollut enempi sääntö kuin poikkeus, että suunnitelmat menee mönkään ja tulee esteitä milloin minkäkin kanssa.
Muutenkin alkaa näyttää tämä arki päivä päivältä paremmalta. Skootterikelit näyttää olevan ovella ja kenttäkin lähes kauttaaltaan sulanut, joten nyt jos tulee takatalvi, niin mä laitan hevosen reppuun ja marssin jonnekin kivempaan maahan. Ja olen satavarma, että menen ensitalveksi horrokseen, jos sen kulku tulee olemaan samankaltainen kuin nyt menneen "talven".

Mutta tämän viikon, tai ainakin vielä tämän ja huomisen päivän mä vain chillailen ja suuntaan ajatukseni enempi kohti muita juttuja ennen Lotan paluuta. Menen kuitenkin todennäköisesti ainakin kerran ratsastamaan L:llä vielä maneesitallilla valmentajan silmien alla, joten ei tässä kyllä oikeastaan mitään erityisen pitkää mietintätaukoa pidetä. Kunhan nyt kuitenkin pari tallivapaata päivää vietän! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti