tiistai 27. joulukuuta 2016

Hyvät suitset, parempi mieli


 Heissan! Vihdoin sain kuvaajan tallille kuvaamaan ihan perusratsastusta, joten nyt näitä kuvia pesee!


Lotalla oli siis lauantai vapaa jouluaaton kunniaksi, mikä ehkä vähän kostautui seuraavan päivän menossa. Alkuun se oli todella sählä, kiisi vain täysillä eteenpäin, muttei kuunnellut pohjetta yhtään. Sensijaan suunta oli ylöspäin, eli muutamaan otteeseen Lotta meinasi heittää hanskat tiskiin ja etujalat taivaisiin...

Tyylinäyte "näin hevonen ottaa takaset alleen valmistautuessaan hyppäämän pystyyn" tai jotain
 Kunhan alkujärkytyksestä päästiin, niin kyllä se sopu ja keskittyminenkin löytyi. Taivuttelin taas paljon, pysähdyksiä, peruutuksia ja mitä näitä nyt on. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia mentiin pelkästään käyntiä hakien tuntumaa, ja herkkyyttä pohkeelle. Käynnistä on tullut meille nyt se vahvin askellaji, sillä "jääkauden" ansioista käynti oli muutaman viikon ajan ainut mitä pystyi kovilla ja epätasaisilla pohjilla menemään. Se oli varmasti ihan hyvästäkin, mutta nyt ravi ja laukka tuntuu ihan hirveän etäisiltä, toisin kuin esimerkiksi viime kesänä ravi oli ainakin mulle helpoin ja vahvin, ja se askellaji, jossa mieluiten Lottaa työstin.




 Mutta mitä hemmettiä tapahtui tuona kuvailupäivänä niiden "tappeluiden" jälkeen, sillä Lotta haki kunnolla itse tuntumaa, kulki siististi niin käynnissä kuin ravissakin jopa itseään kantaen ja kuunnellen, selkäkin ylhäällä!? Se ei ole pitkään aikaan taipunut ratsastajan tahtoon noin kivasti, ollut yhteistyöhaluinen ja tyytyväinen. Tottakai se aina välillä väsyi ja keskittyminenkin herpaantui, muttei mitään verrattuna aikaisempiin päiviin.
Luulen vahvasti, että itse hoksasin jotain eteenpäinvievää ja tärkeää, sillä eilen ja tänäänkin Lotta oli hyvin mukava. Olen jättänyt gramaanit pois päiväjärjestyksestä, koska viime kerralla ne toivat vain harmia ja kovan suun, kovan käden ja olemattomat jalat (omani :D). Onneksi en ole niihin nyt enää taipunutkaan, ja ehkä niiden aika onkin meidän osalta ainakin toistaiseksi ohi. Hyvin ne auttoikin, oikeissa käsissä suosittelen, mutta jos ne sattuvat olemaan yhtään ylimääräiset, niin pelkkää hallaa ne tekee. Ainakin huonon päivän.



Ja nyt toiseen asiaan, eli Micklemeihin! Kyllä, menin ja sorruin massasuitsiin, mutta tämä massatuote on oikeasti ihan järkevä. Anatominen muotoilu on nyt suuressa huudossa, mikä on oikeastaan ihan hyväkin - eipähän paina ponin hermoja mitkään remmit.
Micklemeissä mulle sai sen viimeisimmän must have -tunteen, kun eläinlääkäri raspauksen jälkeen totesi, että Lotan legot kasvaa hieman ulospäin, tai oikeastaan ne terävyydet siellä. Siksi olisi tärkeää pitää turpahihnaa löysänä, jottei poskiin satu hampaiden painautuminen. Nyt ei tarvitse siitä painautumisesta murehtia ollenkaan, sillä Micklemeissä yksikään remmi ei edes kosketa sitä suun kohtaa, joista poski painautuisi hampaisiin.
Mallina meillä on se halvin, eli ihan vain Competition. Olisin halunnut Diamantet ulkonäkösyistä, mutta Horzella ei alennusaikaan ollut full-kokoa, joten halvan hinnan ansiosta nyörryin tähän perusmalliin.
Ah Micklemit! <3



Nyt näkyy klippausmallikin paremmin!


Miten Micklemit ovat vaikuttaneet Lottaan ratsastuksellisesti?
Ylipäänsähän suitset eivät yleensä niin suurta muutosta tee kuin esimerkiksi kuolaimet, mutta Lotta on ollut kyllä hyvin tasainen ja vakaa suusta. Enää se ei ole ratsastus toisensa perään viskonut päätä ja "poistunut paikalta" päänsä kanssa, vaan ottaa hyvin avut vastaan. Tosin eihän tässä nyt kovin kauaa olla uusia suitsitulokkaita testailtu, mutta tällaiset tunnelmat ensitestauksesta on jääneet käteen käsille. ;)






Hyvä esimerkki siitä jännittymisestä. Toisaalta kuvasta oikein loistaa se, kuinka mä jännitän vatsalihaksia ja jarrutan avuilla.

Pienet nokoset ponilla ;)





Hyvin menneen treenin jälkeen Lotta sai palkinnoksi hypätä pari kertaa ristikkoa mielenvirkistykseksi! Laitan tähän videon niistä hyppelöistä :)
Lisää hyppelöjuttuja tulee varmasti ensiviikolla, sillä pääsemme vihdoin ja viimein pitkästä aikaa taas estevalmennukseen. Ajankohta on tosin ilta ja paikkana maneesi, joten sieltä en kuvamateriaalia lupaa, mutta tekstiä sitten senkin edestä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti