keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulupaketteihin täytettä

Yhdenlaisia postauksia on mielestäni aina todella kiva lukea: mitä joku on ostamassa tai jo ostanut! En tiedä mikä siinä niin mielenkiintoista on, mutta ehkä siinä tuntee tietynlaista samanvertaisuutta - selaammehan me kaikki verkkokauppoja isompi tai vähemmän isompi ostoslista kourassa, tai ihan vain haaveillaksemme kaikenlaisesta satulahuoneen täytteestä. Se onkin sitten eri asia, että kenellä on varaa mihinkin, ja kuten minulla, on ostoslistalla aina jotain kaiken muun ohi menevää ja pakollista ostettavaa, joten se on harvinaista herkkua päästä shoppailemaan heppatarvikkeita ajatuksella "haluan tuon" eikä pakollisesta tarpeesta. Mutta rahahan on kuin tabu - älä kirjoita siitä missään mitään, älä ole köyhä äläkä ole rikas eikä varsinkaan keskituloinen, mutta omista silti hevonen! Ja elä hyvin, äläkä valita, mutta elämäsi ei saa olla täydellistä, sillä muuten joko A) huijaat etkä ole oma itsesi B) kehuskelet :D Ehkä siksi nämä postaukset ovatkin mun lemppareita; aihe on niin arkinen ja kertoo paljon kirjoittasta, vaikkei hän ehkä niin haluaisikaan... ;) Vaikka itse kyllä tykkään puhua ihan avoimesti rahoistani ja etenkin niiden käyttämisestä hevostarvikeliikkeissä!
Nyt siis jaan mun hevostarvikkeiden ostoslistan ja joululahjalistan teille. Jotkut ovat siis osa joulupukille lähetettyä kirjettä, mutta osan ajattelin menevän ihan omasta pussistani, kunhan pussi nyt vähän kasvaa jotenkin... Mutta eiköhän mennä itse asiaan!




 Rambo Micklem Competition -suitset, jotka ovat siis Horsewaren. Näitä olen himoinnut jo kauan, taatusti ensinäkemästä saakka, mutta viime raspauksessa ell:n todettua Lotan hampaiden kasvavan hieman ulospäin ja turpahihnan painavan vähän ikävästi poskea hampaisiin, sain hyvin pätevän syyn tilata nämä jo nyt! Ovat siis jo postissa tulossa ja toivottavasti perillä jo tällä viikolla :)
Tilatut suitset ovat kokoa full
 Horse Comfortin Luxus villaloimi, jossa on kiinteä kaulakappale, nahkaiset solkiremmit ja irrotettavat ristivyöt! Nyt kun Lotta on klipattu, tällainen paksu vilttimäinen loimi olisi lähes välttämätön. Noiden irrotettavien ristivöiden ja kiinteän, selkeän kokonaisuuden vuoksi tämä sopisi niin kävelylenkeille, kuljetukseen, alusloimeksi kuin alku-, väli- ja loppukäynneille ratsastukseenkin. Villa on siitä hyvä materiaali, ettei se sähköistä klipattua karvaa kuten fleece, jollaisia mulla on jo nyt ennestään. Yrityksenä onkin hommata tämä ennen jouluaattoa, mutta saa nähdä :D
Lotta käyttää kokoa 135-145cm

 Horze Kavalkade panssarivyö esteille, mustana! Nyt kun ollaan taas kovemmassa treenissä ja estekorkeudet tulevat todennäköisesti nousemaan, on tämä ihan hevosen turvallisuudenkin vuoksi hyvin tärkeä hankinta - etenkin nyt hokkikeleillä.
Tuolla merkillä ja mallilla ei niin väliä, kunhan on väriltään musta ja perussiistiä, laadukasta nahkaa. Lotalle menee koko 120-125cm.

Horse Comfortin D30 turvaliivi. Mullahan on siis jo ennestään yksi tönkkö turvaliivi, joka maastossa hoitaa hommansa erinomaisesti, mutta esteillä multa häviää tietynlainen tatsi se päällä, sillä se rajoittaa jonkin verran liikettä. Tämä Horse Comfortin tekele näyttäisikin siistiltä kisa-asussakin, ja jos joskus innostuisin kenttää kisaamaan, olisi siihenkin valmiiksi sallittu turvaliivikin ;)





Montar grippipolvipaikkaiset ratsastushousut niin tummansinisinä arkeen kuin valkoisina kisoihin! Merkkihän se tässä ei ihan must have ole, ja löysin samantyylisiä myös Mountain Horselta ja B-Vertigolta, jotka käy myös hyvin, vaikka noi Montarin olisi kyllä kivoimmat...
Kriteereinähän mulle seuraavaksi hankittavilla housuilla on polvipaikkagripit, sukkapuntit, keskikorkea- tai korkea vyötärö sekä tottakai perussiisti ulkonäkö. Kisahousuissa saa olla vähän blingiäkin (ei pakko), mutta kotihousut voi mun puolesta olla ihan basic.
Mulle menee varmaankin koko 36 :D

Spooks Sequin kilpailutakki, joka ei ikävä kyllä ole halvimmasta päästä ja ylittää yli 300 euron hinnallaan helposti mun kipurajan, mutta se yksi ja ainoa, joka miellyttää täydellisesti mun silmään! Muutenhan tuossa ei mitään kovinkaan erityistä (paitsi onhan se nyt ihan hemmetin nätti!!), mutta väri tummansininen on tarpeeksi tumma mun mieleen. Muut etsimäni kisatakit ovat nimittäin liian vaaleita haluamikseni, sillä mun kisatakin tulee olla tummansinisen ja mustan välimaastosta (...koska mä en osaa päättää, kumman haluaisin :D) ;) Olen myös sitä mieltä, että kun jotain tällaista ostetaan, niin sen kuuluu olla just eikä melkein oikeanlainen, jotta sitä sitten käyttää aina loppuun asti.
Mulle menee luultavasti XS tai S.

Loput näistä toivelistan helmistä ovat "pientä" ekstraa edellisten jälkeen, vaikka tulenkin todennäköisesti nämäkin hankkimaan.


Lorenzini suojat, eli etujalkoihin jännemalli ja takasiin nuo hivarit, väri musta. Törmäsin näihin ensimmäisen kerran kesällä Ypäjän kisaviikolla, mistä lähtien olen näiden perään haikaillut! Koska nämä on tehty äärettömän kevyesti titaanista, näitä hipliessä tuli ihan mieleen futisnappikset, joiden painoa usein vertaillaan... Voisin hyvin itsekin juosta tällaiset koivissa. Vaikka titaani ei olekaan hirveän tuttu materiaali hevostarvikkeissa, on se silti hyvin iskunkestävää.
Lotalle koko L!



Ja jottei vaan jää tämä titaanin hehkuttaminen liian vähälle, niin lainaten pari lausetta House of Horsesin sivuilta "Hevonen liikuttelee titaanikuolainta mielellään suussaan, jonka ansiosta niskalihakset rentoutuvat ja syljeneritys lisääntyy. Titaani ei johda lämpöä eikä siis kuumu suussa, kuten ei myöskään pakkasella ole liian kylmä. Titaanin ominaisuudet on sen vahvuus ja keveys." Eli ihan super tavaraa! Hinta taas lähentelee kahta sataa, mutta mitä pienistä...
Lotta taitaa käyttää 125mm jos oikein muistelen... :'D

Eiköhän tässä ole jo tavaraa listattuna pieneksi hetkeksi! Mitä te toivotte pukin kontista tulevan?

2 kommenttia:

  1. Mekin tehtiin tän tyylinen postaus ihan vaan koska näitä on mustakin niin kiva tehdä ja lukea! Aivan ihanat varsinkin nuo suitset ja panssari, sekä ei tuollainen nimenomaan tummansininen kaulakappaleloimi olisi pahitteeksi meillekkään ;) Tosi ihana postaus! -Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mukavaa kuulla, etten ole ainut joka näistä tykkää :)

      Poista