tiistai 10. tammikuuta 2017

Linkkaa blogisi - parhaimmisto!

Joulukuussa pyysin eräässä postauksessa teitä linkkaamaan omia blogejanne, jotta mä voisin sanoa niistä omat lempparini! Alunperin ajatuksena oli arvostella ne eri kategorioista asteikolla 1-5, mutta koska tottakai mun lempparit tuskin saisivat alle 4 arvosanaa, niin homma kävisi vähän toistuvaksi ja tylsäksi... Niinpä päätin nyt vain sanallisesti arvostella tätä linkattujen blogien parhaimmistoa!

Ennen kuin mennään itse asiaan, voin sanoa yllättyneeni ihan kunnolla, miten hyviä blogeja nykyään onkaan! Olisin voinut kehua tässä kaikkia blogeja, mutta nyt piti valita ne parhaat - ne jotka erottuivat jotenkin spesiaalisti edukseen. Oikeasti tehtävä oli ihan super vaikea, enkä odottanut näin korkeaa tasoa blogeissa. Olen myös hyvin pahoillani, jos toistan jotakin asiaa, tai jokin jää vähän vaitonaiseksi, sillä olen joulukuusta asti työstänyt näitä arvosteluja hyvin useana ajankohtana... Mutta mennään nyt itse blogeihin!


 MYRSKYN SELKÄÄN / http://piritajavera.blogspot.fi/
 "Blogissani kerron kahden hevoseni, pv-tamma Veran ja sen varsan Nikan, kanssa touhuilusta sekä monipuolisesti varsan koulutuksesta ja treeneistä & kisoista muiden hevosten kanssa. Blogissani vierailee satunnaisesti myös valmentajani Prix St. Georges -tasolle asti koulutettu friisiruuna, jonka kanssa valmentaudun ja harjoittelen itsenäisesti useamman kerran viikossa. Tervetuloa seuraamaan Nikan matkaa varsasta tulevaisuuden kilparatsuksi sekä matkaani vaativiin luokkiin!"


Myrskyn selkään -blogi on täynnä super ihania kuvia ja mukavaa luettavaa! Blogista on saatu samaan aikaan visuaalisesti erittäin hieno, mutta samaan aikaan erittäin arkinen ja samaistuttava. Aiheena varsan kasvaminen ja eteneminen aina kilpakentille saakka on aina hyvin mielenkiintoinen. Itse hyvin tarkkana kirjoitusvirheiden kanssa en löytänyt mitään häiritseviä, toistuvia mokia, mikä parantaa paljon lukukokemusta!
Ulkoasu on samanlaisella kaavalla tehty, kuin hyvin moni muukin blogi (...myös omassani on samoja koodeja ja asetelmia käytetty :D), mutta se toimii satavarmasti, eikä ainakaan huononna lukijan käyntiä. Ekstraplussaa siitä ei kuitenkaan heru - paitsi bannerista, koska varsakuvat <3
Voin lämpimästi suositella tätä blogia kaikille!

___________________________________________________________________

MELKEIN MESTARIhttp://my-finest.blogspot.fi/
"Blogissani kerron minun, 17-v lukiolaistytön ja ensimmäisen oman hevoseni, 7-vuotiaan ratsutamman elämästä. Treenataan positiivisin mielin ja valmentaudutaan säännöllisesti molemmissa lajeissa, ja aloitellaan kilpailu-uraa pikku hiljaa :)"


 Pitänee heti tunnustaa, että tämä blogi Melkein mestari on ollut jo syksystä lähtien mun lukulistalla Bloglovinissa, eli tätä mun ei erikseen tarvinnut selata läpi tai analysoida kovinkaan perinpohjaisesti. Itseasiassa tutustuin tähän blogiin banneritilauksen kautta, eli banneri on mun käsialaa, joten ulkoasuakaan on vähän vaikea lähteä arvostelemaan.
Blogin kirjoittaja kertoo hyvin realistisesti arjesta niin hyvine kuin huonoine puolineen oman hevosensa kanssa, mihin ainakin mun on helppo samaistua. Postauksia tulee aktiivisesti, tasaisin väliajoin ja niissä on hyvin kirjoitettua tekstiä. Postausten kuvat eivät ole erityisen taiteellisia, mutta ne tukevat ja kuvittavat loistavasti tekstiä ja sopivat hyvin blogiin. Ja ovathan ne tietysti laadukkaita, kameralla otettuja, kuten toisinaan esiintyvät videotkin.
Blogi sopii erittäin hyvin jokaiselle lukijalle, sillä osa kykenee samaistumaan, osa saa uutta näkökulmaa!

 ___________________________________________________________________

PENNIN PYRITTÄJÄ / http://penniponi.blogspot.fi/
"Kun lihavasta ponista saadaan taas sporttinen lihaskimppu. Kun tammalle vihdoin kelpaa myös eteenpäin liikkuminen jumitteluiden sijaan. Valokuvausta ja yleistä arkihömppää ilman suuria analyysejä. Sitä on Pennin pyörittäjä."


Tämä blogi on jotenkin ihana ja symppis! Teksti on hyvää ja mukavaa lukea, kertomukset päivän ratsastuksista lyhyitä ja ytimekkäitä. Tähän mennessä jokainen postaus on ollut kiva lukea, ja blogin päähenkilöponi on ihan super ihana! Ulkoasu on myös tosi kiva, eikä millään peruskaavalla tehty, vaikka samaan aikaan onkin. Postauksia tulee tasaisesti 1-2 viikkoon, mutta niistä näkyy käytetty aika ja vaiva. Aiheetkin ovat selkeitä, eikä sisältö pompi sinne sun tänne.
Erityisempiä treenivinkkejä ei tästä blogista löydy, mutta suosittelen tätä kaikille, joita kiinnostaa ponin ja kokonaisuudessaan ratsukon kehitys rennossa mielessä, sillä sitä kyllä löytyy!
Pennin pyörittäjä -blogi pääsi myös mun Bloglovinin lukulistalle.

___________________________________________________________________

ALL THESE UPS AND DOWNShttp://all-these-ups-and-downs.blogspot.fi/
 "Blogissa seuraillaan -03 syntyneen eestinratsuponin arkielämää."



Ensinnäkin haluan mainita tosi hienosti ulkoasusta ja etenkin bannerista! Näkyy heti ensivaikutelmassa panostus.
Postauksia tulee melko harvakseltaan, mutta ne sisältävät hienoja ja hauskojakin kuvia. Blogin päähenkilöt, eli kirjoittaja ratsuneen touhuilevat osittain hyvin tavoitteellisesti, ja iso osa postauksista onkin treeneistä ja ratsastuksista. Sen lisäksi tässä blogissa voi törmätä myös monipuolisempaan touhuamiseen valloittavan päähenkilöponin kanssa, kuten esimerkiksi pulkkaratsastukseen. Kirjoittaja päivittää ajankohtaisesti niin hyvistä kuin  huonoista tapahtumasta, ja näin uuden lukijan näkökulmasta pääsee blogin "juoneen" helposti kiinni. Teksistä ei löydy turhia kirjoitusvirheitä, eikä asiat hyppele sinne sun tänne.
Postauksissa on kuvien lisäksi myös usein videopätkiä ratsastuksesta.
Suosittelen All these ups and downs -blogia vähän kaikille, sillä sieltä löytyy hyvin kaikenlaista, eikä esimerkiksi kilpailupostaukset tai kertomukset treeneistä ole hankalalukuisia asiaan perehtymättömällekään! :)


Lisäsitkö jonkun näistä blogeista omalle lukulistallesi?

4 kommenttia:

  1. Haha, kiitos tosi kivasta arvostelusta! :D Sun on tosiaan ehkä vähän paha arvioida noita bannereita kun tilaan ne aina sulta, mut eipä se haittaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit :D Ja joo, ehkä joku muu voi sitten noi mun tekeleet arvioida ;)

      Poista
  2. Kiitos ihanasta palautteesta! :) Lämmitti mieltä, vaikka tämän hetkinen tuuli kylmettää sisuskalutkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tällä oli positiivinen vaikutus! Toi tuuli ja ainakin täällä päin myös loska on jotain niin musertavaa kyllä, että huhhuh...

      Poista