sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Bucket list - tavoitteet vuodelle 2017

Ah, ihanaa kirjoittaa tämän vuoden ensimmäinen postaus! 

Hyvin tämänhetkiseen vuodenaikaan sopiva kuva... Postausta täydentää otokset pitkin kulunutta vuotta!

Hyvää uutta vuotta kaikille! Sen kunniaksi listaan tulevan vuoden tavoitteita ja suunnitelmia bucket list -hengessä niin Lotan kanssa kuin ilman, ja katsotaan, muistaisinko vaikka vuoden lopuilla kerrata täällä bloginkin puolella, että mitkä kaikki toteutuivat. Kerro toki myös omat tavoitteesi kommenteissa tai linkkaa oma postauksesi koskien kyseistä aihetta :)


Ensimmäiseltä yhteiseltä 90cm (c) Nora Rantanen
Ensimmäisistä kisoista ikinä (c) Alina Martinantti


(c) Katsu Saarela

Kilpailukorkeus 90-100cm
- Ja tämähän on kiinni vähän kaikesta, mutta sujuuhan nuo 90cm radatkin ihan hyvin, joten eiköhän niitä metrin ratojakin tule ainakin loppuvuodesta.

Säännöllisyys valmentautumiseen
- Tämä on _pakko_toteuttaa, sillä eihän kehittymisestä ja kilpailemisesta tule mitään, jos ei valmennusrytmit ole kohdallaan. Ihanteellista olisi, että koulupuolella saisin ohjausta kerta viikkoon, ja estepuolen valmennuksissa kävisin vähintään pari kertaa kuussa. Näiden lisäksi olisi erittäin hyödyllistä ja kehittävää käydä myös satunnaisesti vieraiden valmentajien kursseilla tai yksittäisissä valmennuksissa, mutta kaikki tämä on pitkälti rahasta ja kuskeista kiinni...

Useamman päivän kisareissu
- Uskon, että tämä tulee toteutumaan kerran tai parikin, mutta aina voi tulla mutkia matkaan. Pidemmät yön yli kestävät kisareissut ovat paljon yksipäiväisiä monipuolisempia, ja on mahtavaa omistautua pari kolme päivää vain ja ainoastaan hevoselle ja kisaamiseen. Usein isommilla kisapaikoilla, kuten esimerkiksi Ypäjällä, on majoittuvilla ratsukoilla myös hyvät ratsastusalueet käytettävänään, mikä on meille maneesittomille ihan huippua!

Fiilistelemässä elokuun alkupuolella 2016 Ypäjällä Opistohallissa, eräältä kisareissulta (c) Alina Martinantti
Lotan toka päivä Kaarinassa


Aina ei oo helppoo (c) Alina Martinantti
Startataan ainakin yksi koululuokka ja yksi maastoesteluokka
- Kyllä, eli ainakin joku helppo Öö käydään vetäisemässä... menee sitten läpi tai ei :D Toinen, mitä haluan ehdottomasti käydä koittamassa, on mennä harjoitusmaastarikisoihin, meinaan se ois ihan huippua! Ties vaikka meistä kuoriutuisikin kunnon dressagekaksikko tai Lotta omaksuisi maastomopon aseman - tai ehkä jopa kenttää? ;)

Liikuntaa ratsastuksen ulkopuolella
- Lenkkejä, kuntosalitreenejä, lihaskuntoa... Lotta kun tuppaa viemään ison osan ajasta ja jaksamisesta, mutta tosiasiassahan mulla on kyllä aikaa, kunhan vaan ryhdyn tekemään asioita! Laiska mikä laiska, mutta tähän haluan ehdottomasti muutosta. Liikunta ratsastuksen ohella vaikuttaa myös tietysti ratsastamiseen, mikä on pelkkää plussaa, ja sen pitäisi motivoida mua vielä entisestään.

5 vierasta hevosta
- Eli mun "täytyy" ratsastaa vähintään viidellä eri hevosella vuoden aikana Lotan lisäksi. Etenkin tuntiratsastajien korvaan tämä saattaa kuulostaa vähän hölmöltä, mutta todellisuudessa sitä tulee melko harvoin noustua muiden, kuin Lotan selkään. Toivottavasti saan paljon erilaisia hevosia alleni vuoden mittaan, sillä se jos mikä opettaa ratsastamaan!

Prinssin kanssa uimassa 2015 (c) Katsu Saarela

Uimareissu
- Sinänsä jännää, ettei tätä tullut toteutettua viime kesänä, sillä meillä on kuitenkin uittopaikka hevosille muutaman sadan metrin päässä tallista. Kahlaamassa kyllä käytiin useaankin otteeseen, mutta kunnon uiminen jäi toteuttamatta. Uiminen olisi kyllä todella hyvästä hevoselle ja lihaksistolle, joten tulevana kesänä mennään varmasti vierailemaan syvemmilläkin vesillä ;)

Pulkkaratsastus
- Tuleville päiville on jopa luvattu lunta, joten tätä voi koittaa jo ehkä ihan lähipäivinä! Täytyy kyllä harkita hevonen tarkkaan, sillä Lotan soveltuvuudesta en ole aivan varma... Mutta se selviää kokeilemalla.

4 kommenttia:

  1. Kivoja tavoitteita! Itsekin haluaisin päästä lainaheppailemaan vähän useammin, kun se tekee tosi hyvää omalle ratsastukselle kun pääsee menemään muilla kuin sillä omalla jolla menee muutenkin päivästä toiseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, sille omalle ja sen "ajamiseen" turtuu niin helposti :D

      Poista
  2. http://my-finest.blogspot.fi/2017/01/haastepostaus-hevoseltani-olen-oppinut.html?m=1

    Sut on haastettu! Ohjeet haasteeseen & esimerkkipostaus löytyy linkistä! :)

    VastaaPoista